Organizacja stoiska

Obserwując tendencje panujące na rynku handlu detalicznego, należy przyjąć, że firmy, które chcą budować przewagę konkurencyjną, muszą wyróżniać się nie tylko ofertą cenową czy asortymentową, ale również jakością obsługi klienta. Coraz większy nacisk kładziony jest na dodatkowe usługi realizowane „na życzenie klienta”. Wyposażenie sklepu lub stoiska mięsnego w specjalistyczne urządzenia do obróbki mięsa i wędlin pomaga budować lojalność klienta wobec danej placówki.

Oferta marki INOXXI (www.inoxxi.eu) wpisuje się w aktualne trendy rynkowe i spełnia oczekiwania zakładów produkcyjnych, sklepów oraz punktów gastronomicznych. Produkty tej firmy są znane i cenione w branży spożywczej i gastronomicznej. Zaprojektowano je tak, by zapewnić wygodę i efektywność pracy oraz spełnić standardy bezpieczeństwa i higieny pracy.

Krajalnice INOXXI to solidne urządzenia przeznaczone do codziennej pracy w placówkach handlowych, które stworzono z myślą o najbardziej wymagających użytkownikach. Zakres ich stosowania obejmuje wszystkie środowiska pracy ‒ od supermarketów po przemysł przetwórczy.
Wyrafinowane wzorniczo maszyny Retro świetnie komponują się w stylowych i eleganckich wnętrzach.
Noże o unikatowej konstrukcji pozwalają na krojenie surowego mięsa, wędlin, serów oraz warzyw i owoców.

Pakowarki próżniowe INOXXI dostępne są w dwóch seriach – ekonomicznej i profesjonalnej. W skład serii ekonomicznej wchodzą 3 modele, w których obudowa i komora wykonane zostały z wysokiej stali nierdzewnej, a wypukła pokrywa komory z poliwęglanu. Seria profesjonalna składa się z 6 modeli wyposażonych w funkcje łagodnej dekompresji, kontrolowanej próżni oraz system podwójnego zgrzewu. Wszystkie urządzenia wyposażone są w pompy firmy Busch.

Urządzenia do rozbijania mięsa (kotleciarki) INOXXI umożliwiają przygotowanie wielu porcji mięsa na kotlety i steki w bardzo krótkim czasie. Skracają zarówno czas pracy personelu, jak i czas obróbki termicznej, obniżając przy tym koszty zużycia energii lub gazu nawet do 40%.

Maszyny do mielenia mięsa INOXXI wykonane ze stali nierdzewnej i anodowanego aluminium. Są łatwe w obsłudze, demontażu i czyszczeniu. Posiadają bieg wsteczny, który umożliwia wydobycie niezmielonego mięsa bez konieczności rozbierania urządzenia. Potężny silnik z dodatkową wentylacją zapewnia długotrwałą pracę urządzenia nawet do 220 kg/h. W ofercie marki INOXXI znajdują się również wilki z serii WLM przeznaczone typowo do stosowania w dużych sklepach i zakładach przetwórstwa mięsnego. Każde urządzenie wyposażono w doskonale uszczelniony silnik, do którego nie przedostają się zanieczyszczenia i osobną wentylację, co gwarantuje długotrwałą i bezawaryjną pracę.

Mieszałki farszu INOXXI to urządzenia wolnostojące o pojemności 50 l, 90 l lub 120 l, wyposażone w kółka ułatwiające przesuwanie sprzętu. Maszyny te są w całości wykonane ze stali nierdzewnej i wyposażone w podwójne mieszacze, które wraz z łopatami można w prosty sposób zdemontować w celu oczyszczenia. Dodatkowo zainstalowany system bezpieczeństwa zapewnia wydajną pracę. W przypadku próby otworzenia pokrywy urządzenie automatycznie się wyłącza.

Nadziewarki INOXXI oferują najnowsze rozwiązania technologiczne szczególnie przydatne przy produkcji kiełbas z zawartością komponentów płynnych. Wertykalna konstrukcja gwarantuje równomierne rozprowadzenie tych składników w procesie formowania. Urządzenia, wykonane w całości ze stali nierdzewnej, są niezwykle łatwe w obsłudze i konserwacji dzięki możliwości demontażu wszystkich podzespołów.

Wilki INOXXI są przeznaczone do obróbki mięsa w sklepach o większej powierzchni, gastronomii oraz w zakładach produkcyjnych. W celu umożliwienia efektywnej pracy zostały wyposażone w doskonale uszczelniony silnik z osobną, pozwalającą na długotrwałą i bezawaryjną pracę, wentylacją oraz różnej wielkości sita i noże. Zależnie od potrzeb Klienta w ofercie Inoxxi znajdują się wilki o wydajności od 150 do 1500 kg mięsa/godz. W ofercie warto zwrócić uwagę także na wilki z chłodzoną gardzielą. Rozwiązanie tego typu eliminuje potrzebę jakichkolwiek przerw pomiędzy poszczególnymi partiami produkcyjnymi.