Wyroby z serii SF to wyposażone w tace lub ruszty piedestały podpiecowe do prowadzenia kontrolowanej fermentacji ciasta.
W skład serii SF wchodzą 4 standardowe modele.
Każdy model wyposażony jest standardowo w nawilżacz.
Piedestały SD są w pełni demontowalne.
Płyty o grubości 60 mm wykonane są z gęstego tworzywa (45 kg/m3) techniką wtryskiwania pod wysokim ciśnieniem (135 bar).
Grubość płyty i gęstość sztywnej termoizolacyjnej pianki poliuretanowej dobrano specjalnie do zastosowania w celu zmniejszenia do minimum przenikania ciepła i zużycia energii.
Wewnętrzne i zewnętrzne powierzchnie płyt obłożone są blachą ze stali ocynkowanej o grubości 0,6 mm, pokrytą warstwą PCW dopuszczonego do kontaktu z żywnością o grubości 120 ?m.
Kierunek otwierania drzwi skrzydłowych i przesuwnych można zmienić.
Wszystkie powierzchnie wewnętrzne wykonane są ze stali nierdzewnej 304 dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
Rozstaw poziomów 63,75 mm z regulacją o 21,25 mm
Powierzchnia podłogi wykonana ze stali nierdzewnej 304
Agregat chłodniczy zamontowany jest standardowo z tyłu.
Ściana górna piedestału pokryta blachą ze stali nierdzewnej o grubości 1,5 mm wytrzymuje ciężar małego pieca.
Wyposażenie opcjonalne
Powierzchnie wewnętrzne i/lub zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej