Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Organizacja, urządzenia oraz wyposażenia stoiska mięsnego/The Perfect Store Magazine

Obserwując ostatnie tendencje na rynku handlu detalicznego, w tym otwierania się wciąż nowych placówek dużych sieci handlowych, należy przypuszczać, że sklepy lub stoiska mięsne, które chcą budować przewagę konkurencyjną, muszą wyróżniać się nie tylko ofertą cenową czy asortymentową, ale również tą związaną z jakością obsługi klienta. W sklepach i stoiskach mięsnych coraz większy nacisk kładziony jest, więc na dodatkowe usługi dla klienta, tak aby klient wracał do danej placówki. Działa to na zasadzie - jeżeli mogę w dwóch sklepach kupić ten sam schab, to pójdę do tego, w którym kupię ten sam produkt, 
ale już przygotowany do smażenia.

Takie dodatkowe usługi zapewniają urządzenia marki Inoxxi, a w szczególności pakowarki próżniowe, urządzenia do przygotowywania steków lub kotletów (tzw. kotleciarki), czy też maszyny do mielenia mięsa. Są to usługi „na życzenie” i coraz więcej sklepów oferujących produkty mięsne dopytuje się o te rozwiązania. Wyposażenie sklepu lub stoiska mięsnego w tego typu urządzenia pomaga budować lojalność klienta wobec danej placówki, chociaż nie zawsze przekłada się na wzrost obrotów. Jednak, co warto podkreślić, pozwala uniknąć znaczących spadków sprzedaży.

Pakowarki próżniowe Inoxxi dostępne są w dwóch seriach – ekonomicznej i profesjonalnej. W skład serii ekonomicznej wchodzą 3 modele, w których obudowa i komora wykonane zostały z wysokiej stali nierdzewnej, a wypukła pokrywa komory z poliwęglanu. Seria profesjonalna składa się z 6 modeli wyposażonych w funkcje łagodnej dekompresji, kontrolowanej próżni oraz system podwójnego zgrzewu. Wszystkie urządzenia wyposażone są w pompy firmy Busch i posiadają wszystkie wymagane na polskim rynku dopuszczenia, jak również certyfikat Unii Europejskiej CE.

Urządzenia do rozbijania mięsa – tzw. kotleciarki marki Inoxxi umożliwiają przygotowanie wielu porcji mięsa na kotlety i steki w bardzo krótkim czasie. Skracają zarówno czas pracy personelu, jak i czas obróbki termicznej, obniżając przy tym koszty zużycia energii lub gazu nawet od 40%.

Maszyny do mielenia mięsa marki Inoxxi seria TC wykonane ze stali nierdzewnej 
i anodowanego aluminium, są łatwe w obsłudze, demontażu i czyszczeniu. Posiadają bieg wsteczny, który umożliwia wydobycie niezmielonego mięsa bez konieczności demontażu urządzenia. Potężny silnik z dodatkową wentylacją zapewnia długotrwałą pracę urządzenia nawet do 220kg/h. W ofercie marki Inoxxi znajdują się również wilki z serii WLM przeznaczone do typowych zastosowań w dużych sklepach. Każde urządzenie wyposażono w doskonale uszczelniony silnik, do którego nie przedostają się zanieczyszczenia, co zwiększa efektywność pracy. Maszyny z serii WLM posiadają osobną wentylację, co gwarantuje długotrwałą i bezawaryjną pracę.