Maszyny z serii FERMENTOLEVAIN firmy BERTRAND-PUMA przeznaczone są szczególnie do produkcji pieczywa i ciast. Dodawanie płynnego zaczynu zakwasowego do ciasta skraca czas mieszania i powoduje powstanie w wypieku nieregularnej struktury pęcherzykowej. Płynny zaczyn zakwasowy nadaje ciastom elastyczność i zwiększa ich odporność na rozciąganie. Aromat i smakowitość wyrobów można modyfikować, regulując ilość dodawanego zaczynu.
Model FL 80
Charakterystyka
FL 80 |
FL 140 |
|
Ładowność maksymalna |
75 kg |
125 kg |
Ładowność użyteczna |
60 kg |
100 kg |
Całkowita pojemność zbiornika |
140 L |
210 L |
Waga |
220 kg |
265 kg |
Moc |
1,3 kW |
2,2 kW |
Wyposażenie opcjonalne
System czyszczenia za pośrednictwem wbudowanej głowicy natryskowej