Komory fermentacji pośredniej firmy BERTRAND-PUMA przeznaczone są szczególnie do produkcji pieczywa i ciast. Komory fermentacyjne zainstalowane na górze maszyn do formowania kęsów ciasta zapewniają prawidłowe rozluźnianie ciasta po podzieleniu go na kęsy. Rozluźnienie to ułatwia wydłużanie na etapie formowania ciasta. Niewielkie wymiary komór fermentacyjnych firmy BERTRAND-PUMA umożliwiają optymalne wykorzystanie przestrzeni roboczej. Ergonomia obsługi tego urządzenia pozwala uniknąć nadmiernego zmęczenia. Komory fermentacyjne są dostarczane w postaci niezmontowanej.
Komory fermentacyjne firmy BERTRAND-PUMA są konstrukcjami przeznaczonymi do instalacji na górze maszyn do formowania kęsów ciasta. W skład tej serii wyrobów wchodzą 4 modele.
N6 |
N6 Auto |
S6 |
S6 Auto |
N7 |
N7 Auto |
S7 |
S7 Auto |
|
Gniazda na bagietki |
7 |
7 |
8 |
8 |
||||
Gniazda na bochny |
6 |
6 |
6 |
6 |
7 |
7 |
7 |
7 |
Liczba rynien |
48 |
48 |
62 |
62 |
48 |
48 |
62 |
62 |
Liczba kęsów ciasta |
288 - 336 |
288 |
372 - 434 |
372 |
336 - 384 |
336 |
434 - 496 |
434 |
Załadunek |
P lub L |
P lub L |
P lub L |
P lub L |
P - prawa strona, L - lewa strona