Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Szafy z serii BRP do leżakowania ciasta

Zastosowania

Komory fermentacji pośredniej firmy BERTRAND-PUMA przeznaczone są szczególnie do produkcji pieczywa i ciast. Zastosowanie komory fermentacji pośredniej zapewnia prawidłowe rozluźnianie ciasta po podzieleniu go na porcje. Rozluźnienie to ułatwia wydłużanie na etapie formowania ciasta. Niewielkie wymiary komór fermentacji pośredniej firmy BERTRAND-PUMA umożliwiają optymalne wykorzystanie przestrzeni roboczej. Ergonomia obsługi tego urządzenia pozwala uniknąć nadmiernego zmęczenia. Komory fermentacji pośredniej są dostarczane w postaci zmontowanej lub niezmontowanej.

Opis

W skład tej serii wyrobów wchodzą 4 modele:

  • tace do pieców,
  • długie tace do pieców.

Maszyny te mogą zostać wyposażone opcjonalnie w lampy UV i wentylację.

Charakterystyka

  BRP 32 BRP 32L BRP 40 BRP 40L
Liczba rynien 32 32 40 40
Szerokość użyteczna 1061 mm 1401 mm 1061 mm 1401 mm
Pojemność (350 g ciasta) 224 288 280 360
Pojemność (550 g ciasta) 192 224 240 280
Moc 0,25 kW 0,25 kW 0,25 kW 0,25 kW
Długość 1118 mm 1458 mm 1118 mm 1458 mm
Waga 285 kg 285 kg 285 kg 320 kg