Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Szafy z serii AFV do ciast

Szafy do ciast

  • Wyroby z serii AFV to wyposażone w tace lub ruszty szafy do prowadzenia kontrolowanej fermentacji ciast wiedeńskich.
  • W skład serii AFV wchodzi 6 modeli standardowych:
  • dwa modele jednokomorowe, jednodrzwiowe (drzwi skrzydłowe),
  • dwa modele dwukomorowe, dwudrzwiowe (drzwi skrzydłowe),
  • dwa modele jednokomorowe, pięciodrzwiowe (drzwi przesuwne).
  • Standardowa szafa nie zawiera nawilżacza, lecz urządzenie to można zainstalować (poziomem wilgotności steruje wówczas bardzo dokładny czujnik elektroniczny).
  • Każdy model szafy wyposażony jest w przesuwne drzwi przednie.

Budowa

  • Szafa wykonana jest z płyt izolujących połączonych hakami mimośrodowymi. Można ją łatwo rozmontować.
  • Płyty o grubości 60 mm wykonane są z gęstego tworzywa (45 kg/m3) techniką wtryskiwania pod wysokim ciśnieniem (135 bar).
  • Grubość płyty i gęstość sztywnej termoizolacyjnej pianki poliuretanowej dobrano specjalnie do zastosowania w celu zmniejszenia do minimum przenikania ciepła i zużycia energii.
  • Powierzchnie płyt obłożone są blachą ze stali ocynkowanej o grubości 0,6 mm, pokrytą warstwą PCW dopuszczonego do kontaktu z żywnością o grubości 120 ?m.
  • Wszystkie narożniki wewnętrzne są zaokrąglone.
  • Wszystkie powierzchnie wewnętrzne wykonane są ze stali nierdzewnej 304 dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
  • Szafa zawiera 24 poziomy o rozstawie 63 mm z regulacją o 21 mm.

Wyposażenie opcjonalne

  • Szafa wykonana jest z płyt izolujących połączonych hakami mimośrodowymi. Można ją łatwo rozmontować.
  • Nawilżacz
  • Powierzchnie wewnętrzne i/lub zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej 304
  • Sterownik elektromechaniczny