Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Szafy z serii AFB do pieczywa

Szafy fermentacyjne

  • Wyroby z serii AFB to wyposażone w tace lub ruszty szafy do prowadzenia kontrolowanej fermentacji ciasta na pieczywo.
  • W skład serii AFB wchodzi 17 modeli standardowych:
  • trzy modele jednokomorowe, jednodrzwiowe (drzwi skrzydłowe),
  • cztery modele jednokomorowe, dwudrzwiowe (drzwi skrzydłowe),
  • siedem modeli jednokomorowych, pięciodrzwiowych (drzwi przesuwne).
  • Standardowa szafa nie zawiera nawilżacza, lecz urządzenie to można zainstalować (poziomem wilgotności steruje wówczas bardzo dokładny czujnik elektroniczny).
  • Każdy model szafy wyposażony jest w przesuwne drzwi przednie.

Budowa

  • Szafa wykonana jest z płyt izolujących połączonych hakami mimośrodowymi. Można ją łatwo rozmontować.
  • Płyty o grubości 60 mm wykonane są z gęstego tworzywa (45 kg/m3) techniką wtryskiwania pod wysokim ciśnieniem (135 bar).
  • Grubość płyty i gęstość sztywnej termoizolacyjnej pianki poliuretanowej dobrano specjalnie do zastosowania w celu zmniejszenia do minimum przenikania ciepła i zużycia energii.
  • Powierzchnie płyt obłożone są blachą ze stali ocynkowanej o grubości 0,6 mm, pokrytą warstwą PCW dopuszczonego do kontaktu z żywnością o grubości 120 ?m.
  • Wszystkie narożniki wewnętrzne są zaokrąglone.
  • Kierunek otwierania drzwi skrzydłowych i przesuwnych można zmienić.
  • Wszystkie powierzchnie wewnętrzne wykonane są ze stali nierdzewnej 304 dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
  • Szafa zawiera 24 poziomy o rozstawie 63 mm z regulacją o 21 mm.

Wyposażenie opcjonalne

  • Powierzchnie wewnętrzne i/lub zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej
  • Sterownik elektromechaniczny
  • Szklane drzwi o dwóch szybach