Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Systemy znakowania mięsa

Uniscale dobrze rozumie potrzeby klientów i wie, jak ważna, szczególnie w produkcji spożywczej jest szybkość i efektywność poszczególnych procesów. Przy produkcji żywności, a mięsa w szczególności, jakość jest najważniejszym kryterium, na które wpływ ma wiele czynników. Należy pamiętać, że produkt nie tylko musi być odpowiednio przygotowany, wytworzony, ale i oznakowany, a następnie przechowywany. Tu nie ma miejsca na pomyłki i nieudane eksperymenty, dlatego w naszej ofercie posiadamy dwa rodzaje sprawdzonych produktów do znakowania mięsa wołowego, które zyskały pozytywną opinię odpowiednich instytucji, specjalnymi certyfikatami zostały dopuszczone do kontaktu z żywnością, ale i cieszą się uznaniem naszych wieloletnich klientów: największych polskich ubojni i zakładów produkcji mięsa wołowego.

We wszystkich przypadkach etykiety mogą występować w różnych rozmiarach i są wykonane z dopuszczonych do kontaktu z żywnością materiałów papierowych, jak i foliowych (termicznych i termo transferowych). Zaprojektowane tak, by znalazły się na nich wszystkie wymagane przez prawo informacje o produkcie, ale także dane czy logotypy, które chciałby zamieścić na nich producent. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

  
System etykietowania zawieszkowego składa się z trzech elementów:

  • Etykiety zawieszkowe wykonane z materiałów odpornych na osocze, tłuszcz, niską temperaturę, wodę etc.
  • Specjalistyczne żyłki stworzone z myślą o zastosowaniu w przemyśle mięsnym
  • Łatwy w użyciu pistolet do wbijania żyłek z etykietą w mięso

Wykonujemy dla Państwa etykiety zawieszkowe zgodnie z zapotrzebowaniem każdego zakładu i indywidualną wyceną zależną od zużycia i zamawianych ilości. Dzięki temu dajemy gwarancję korzystnych warunków handlowych dopasowanych do potrzeb i możliwości każdego klienta. Etykiety wykonywane są z najwyższej światowej jakości materiałów. Materiały, z których wykonane są etykiety, posiadają atesty PZH do kontaktu z żywnością. Chciałbym zapewnić, iż prezentowane produkty należą do grupy najbardziej zaawansowanych i niezawodnych w naszej ofercie.

Wykorzystanie 3 kompatybilnych elementów: żyłki, etykiety i pistoletu do etykietowania
Żyłki wykonane z kolorowego wysokojakościowego nylonu, który dopuszczony został do kontaktu z żywnością, a jego żywe kolory pozwalają uniknąć omyłkowego pozostawienia etykiety w tuszy.
Pozwalające na zamieszczenie czytelnych i różnorodnych informacji etykiety, dostępne w wielu rozmiarach, także robionych na specjalne zamówienie.
 
  • Wszystkie elementy znakowania kompatybilne z pistoletem do znakowania.
  • Wysoka odporność na procesy produkcyjne (wilgoć, niska temperatura)
  • Łatwość aplikacji oraz zdejmowania tego typu etykiet.


Etykiety zawieszkowe

Etykiety zawieszkowe wykonane na wyjątkowym, materiale Synthermal. Jest to folia termiczna, odporna na drobne uszkodzenia mechaniczne. Posiada wszelkie niezbędne atesty PZH do kontaktu z żywnością. Etykiety mogą mieć niebieski pasek wymagany przy wołowinie do 36 miesiąca życia. Mogą mieć też czarny marker na końcu każdej etykiety pozwalający na rozpoznanie końca etykiety przez wybrane drukarki. Etykiety zawieszkowe mają otwory, przez które są prowadzone żyłki. W zależności od zapotrzebowania mogą być okrągłe lub w kształcie litery K. Większość etykiet jest czysta, biała i pozwala na pełną dowolność zadruku. Dostępne jest wiele rozmiarów stosowanych na rynku. Jesteśmy w stanie również wyprodukować etykiety na indywidualne życzenie klientów.

Żyłki do znakowania

W bardzo szerokiej gamie produktów naszej firmy można znaleźć wyjątkowy system zawieszek przystosowany do zawieszania etykiet na elementach mięsnych. Wieloletnie doświadczenie w branży spożywczej pozwoliło na opracowanie takiego wzoru żyłki, która przy próbie wyciągnięcia jej z elementu mięsnego składa się i nie pozostawia żadnych pozostałości w mięsie. Pozwala to na zachowanie wszelkich niezbędnych standardów higieny przy produkcji.

Żyłki są wytrzymałe, odporne na zerwania. Dodatkowo wersja 60 mm posiada podwójną blaszkę, co powoduje, że łatwiej jest taką żyłkę usunąć z mięsa, gdy nie jest już nam potrzebna. Większość zakładów mięsnych w Polsce pracuje na żyłkach 60 mm.

W ofercie naszej firmy dostępne są żyłki w dwóch długościach, 40 i 60 mm. Różnią się długością, ale także ilością blaszek zabezpieczających oraz dostępnością kolorów.

Żyłki 40 mm

Pojedyncza blaszka na końcu żyłki.
Pakowane po 5000 w opakowaniu.
Kolor żółty.

Żyłki 60 mm

Podwójna blaszka na końcu żyłki.
Wyższa wytrzymałość na wyrwanie podczas transportu oznakowanego elementu.
Pakowane po 1000 w opakowaniu.
Dostępne kolory: żółty, niebieski, zielony.

 
 
 

Kup teraz

SPECYFIKACJA PRODUKTU

Poznaj naszą pełną ofertę

Skontaktuj się z nami