Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Porcjownik hydrauliczny DIVITRAD z misą kwadratową i tradycyjną

Opis

Jedna maszyna, różne sposoby porcjowania 
Wyjątkowo elastyczny porcjownik DIVITRAD umożliwia:

  • tradycyjne porcjowanie ciasta przed fermentacją,
  • tradycyjne porcjowanie bezpośrednio przed uformowaniem i wypiekiem,
  • prasowanie materiału tłustego.

Ergonomia i bezpieczeństwo

  • Porcjownik wyposażony jest w niskonapięciowy rozłącznik izolacyjny. Przyłączenie go do sieci elektrycznej nie powoduje włączenia. Maszynę można włączyć tylko świadomie.
  • Kraty można łatwo wymieniać. Podparcie kraty składa się całkowicie wzdłuż boku maszyny, dzięki czemu nie przeszkadza podczas pracy w trybie tradycyjnego porcjowania.
  • Podparcie kraty wyposażone jest w sprężynę wspomagającą ruch podczas pracy, co jest rozwiązaniem wygodniejszym i bardziej bezpiecznym, ponieważ podparcie nie może opaść przypadkowo.
  • Podparcie kraty blokowane jest tylko w jednym punkcie - jednym, naturalnym ruchem.Blokada obsługiwana jest bez wysiłku jedną dłonią.
  • Na oparciu krat mieszczą się dwie kraty i płyta dolna.Elementy te są dzięki temu przechowywane w bezpośrednim zasięgu.
  • Maszyna Divitrad wyposażona jest w ruchomą ukształtowaną termicznie tacę mąki. Pręt ze stali nierdzewnej chroni elementy sterujące, a jednocześnie umożliwia łatwe przemieszczanie maszyny.

Łatwość konserwacji i czyszczenia

Konstrukcja maszyny i jej materiały ułatwiają prowadzenie konserwacji i czyszczenie. Czyszczenie noży jest bardzo łatwe. Popychacze ciasta wykonane z tworzywa dopuszczonego do kontaktu z żywnością demontowane są indywidualnie poprzez wyjęcie sworzni. Jedna maszyna, różne sposoby porcjowania. Oprócz matrycy 20-porcjowej dostępne są różne formy ze stali nierdzewnej. Podparcie kraty ułatwia wymienianie tych komponentów. Na tym standardowym podparciu mieści się 10 różnych typów krat* (patrz: strona 4), a w tym:

  • krata na 10 krótkich bagietek (kierunek 400)
  • krata na 8 bochnów tradycyjnych (kierunek 400)
  • krata na 16 bochnów kanapkowych (2 x 8).

Na zamówienie zaprojektowane mogą zostać inne kraty. 
Porcjowanie klasyczne 
Maszyna Divitrad może oczywiście podzielić ciasto na 20 porcji, korzystając z obustronnie skosowanych noży ze stali nierdzewnej o szerokości 3 mm. 
Porcjowanie tradycyjne 
Na przedniej ścianie maszyny znajduje się przycisk umożliwiający regulację nacisku wywieranego na ciasto w skali od 1 do 6. 
Położenie 1 wykorzystywane jest do delikatnego ugniatania ciasta z jak najmniejszym uwalnianiem gazu. 
Zapewnia to oszczędność czasu dzięki skróceniu czasu rośnięcia i formowania przy jednoczesnym uzyskaniu wysokiej jakości i unikatowego smaku wyrobów.

Charakterystyka

 

Divitrad

Pojemność misy

18 kg

Liczba porcji

20

Waga ciasta

150 x 900 g

Wymiary (D x S x W)

920 x 900 x 1100

Wysokość otwarcia pokrywy

1750

Waga

300

Moc

1,5