Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Piedestały pieców

  • Fermentatory podpiecowe (konwekcyjne)
  • Wyroby z serii SF to wyposażone w tace lub ruszty piedestały podpiecowe do prowadzenia kontrolowanej fermentacji ciasta.
  • W skład serii SF wchodzą 4 standardowe modele.
  • Każdy model wyposażony jest standardowo w nawilżacz.
  • Piedestały SD są w pełni demontowalne.
  • Płyty o grubości 60 mm wykonane są z gęstego tworzywa (45 kg/m3) techniką wtryskiwania pod wysokim ciśnieniem (135 bar).
  • Grubość płyty i gęstość sztywnej termoizolacyjnej pianki poliuretanowej dobrano specjalnie do zastosowania w celu zmniejszenia do minimum przenikania ciepła i zużycia energii.
  • Wewnętrzne i zewnętrzne powierzchnie płyt obłożone są blachą ze stali ocynkowanej o grubości 0,6 mm, pokrytą warstwą PCW dopuszczonego do kontaktu z żywnością o grubości 120 ?m.
  • Kierunek otwierania drzwi skrzydłowych i przesuwnych można zmienić.
  • Wszystkie powierzchnie wewnętrzne wykonane są ze stali nierdzewnej 304 dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
  • Rozstaw poziomów 63,75 mm z regulacją o 21,25 mm
  • Powierzchnia podłogi wykonana ze stali nierdzewnej 304
  • Agregat chłodniczy zamontowany jest standardowo z tyłu.
  • Ściana górna piedestału pokryta blachą ze stali nierdzewnej o grubości 1,5 mm wytrzymuje ciężar małego pieca.

Wyposażenie opcjonalne

  • Powierzchnie wewnętrzne i/lub zewnętrzne wykonane ze stali nierdzewnej
  • Szklane drzwi o dwóch szybach